بررسی سرامیک های سه بعدی
در این بخش از سری مقالات آموزشی کاشی حافظ به بررسی سرامیک های سه بعدی میپردازیم با ما همراه باشید.
سرامیک سه بعدی چیست؟
امروزه با پیشرفت تکنولوژی همواره شاهد تغییر و تحول در عرصه های مختلف به خصوص صنعت ساختمان سازی بوده ایم و به همین علت است که مصالح ساختمانی در دنیای مدرن ، مورد توسعه و پیشرفت زیادی قرار گرفته است.
در عصر نوین، نوع جدیدی از سرامیک ها در بازار عرضه گردیده که به آن سرامیک های سه بعدی گفته شده و به نوعی جزو طراحی های به روز در صنعت مصالح ساختمانی به حساب می آیند. در این نوع سرامیک، تصاویر حجیم شده و زاویه دار به نحوی چاپ گردیده است که چشمان مخاطب آن را به صورت چند بعدی مشاهده میکند و این تصاویر میتوانند از طبیعت، شهرها، اماکن تاریخی، امکان توریستی و…باشندکه ابعاد مختلف آن در بازار موجود و یا قابل سفارش است.
اولین سرامیک سه بعدی تولید شده متعلق به شرکتی در دبی بوده که در آن از تکنولوژی چاپ دیجیتال استفاده شده است، پس از تولید اولین نمونه این نوع سرامیک، امروزه در بازار کشور های مختلف جهان مانند ایران این نوع کاشی نیز به چشم میخورد.
اگر بخواهیم بدانیم که این نوع کاشی در کجا مورد استفاده قرار میگیرد، باید گفت که معمولا در سرویس های بهداشتی، کاشی بین کابینتی آشپزخانه، منازل، دیوار ها و … قابل استفاده هستند.
شاید برای شما این سوال پیش آید که چند نوع سرامیک سه بعدی وجود دارد و هرکدام باهم چه تفاوتی دارند؟ برای جواب این دو سوال، با ما تا آخر مقاله همراه باشید.
دسته بندی سرامیک های سه بعدی :
کاشی های سه بعدی از چهار نوع a,b,وd,c تشکیل شده اند که هرکدام در نحوه ساخت و کیفیت باهم متفاوت هستند. در ادامه به معرفی و بررسی مزایا و معایب این چهار مدل کاشی می پردازیم.
سرامیک نوع A :
این نوع سرامیک، همان سرامیک های ساده هستند، با این تفاوت که بر روی آن تصاویر رنگی سه بعدی با دستگاه مخصوص چاپ شده است و کیفیت تصویر آن به درجه کیفیت سرامیک بستگی دارد.
سرامیک نوع B :
سرامیک های نوع دوم، درواقع سرامیک معمولی هستند که بر روی آن برچسب سرامیک سه بعدی چسبانده شده است و میتوان گفت این برچسب ها کیفیت وضوح بیشتری نسبت به نوع اول را دارا بوده و طبیعی تر هستند.
سرامیک نوع C :
در نوع سوم این نوع کاشی، شیشه ای بر روی سرامیک قرار گرفته که باعث جلوه و خطای دید بیشتری شده و این نوع دسته، نسبت به دو مدل قبلی از استحکام بیشتری نیز برخوردار است.
سرامیک نوعD :
این دسته از کاشی ها معمولا برای نمای دیوار کاربرد داشته و از هنر گچ بری برای دادن جلوه های چند بعدی و برجسته استفاده میشود. به بیانی دیگر، در این نوع سرامیک با استفاده از گچ بری، الگوهای چند وجهی و نقش های برجسته ای را تشکیل میدهند که با تغییر نور و زاویه، جلوه سه بعدی در چشم مخاطب ایجاد میکند.
مزایا و معایب کاشی سه بعدی:
مزایا :
۱-از به روز ترین و لاکچری ترین نوع کاشی ها هستند که روش ایجاد آن با دستگاه های پیشرفته و مدرن صورت میگیرد.
۲- قابلیت چاپ هر نوع طرح دلخواه بر روی سرامیک وجود دارد.
۳- جلوه، وضوح و جذابیت بالا را دارا میباشند.
۴-ضد یخ، ضد اسید، دوام بالا و با کیفیت بودن رنگ ها از ویژگی های دیگر این نوع سرامیک هاست.
معایب :
۱- نسبت به دسته های دیگر کاشی ها، قیمت بالاتری دارند.
۲- اگر در مکان نا مناسب و یا بیش از حد مورد استفاده قرار گیرد آرامش دیداری را به هم زده و باعث دلزدگی میشود.
۳- فروشندگان و تولید کنندگان این نوع کاشی در ایران کم بوده و این مورد باعث کم شدن تنوع کاشی سه بعدی در ایران میشود.
هیچ نظری وجود ندارد