آموزش ساخت دوغاب برای کاشی و سرامیک
پیش از توضیح در رابطه با نحوه ساخت دوغاب برای نصب کاشی و سرامیک بهتر است ابتدا توضیحی در مورد دوغاب و انواع آن داده شود پس از آن به آموزش ساخت دوغاب خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.
دوغاب چیست و از چه موادی ساخته میشود ؟
دوغاب از ترکیب آب و سیمان و مواد افزودنی استفاده می شود و کاربرد آن پر کردن درزهای بین کاشی و سرامیک است. برای نصب کاشی و سرامیک نیاز است حتما از دوغاب در مراحل نصب کاشی و سرامیک استفاده کرد. اما چگونه دوغاب مورد نیاز خود را درست کنیم؟؟ با ما همراه باشید.
آموزش ساخت دوغاب :
ترکیب اصلی برای ساختن دوغاب سیمان است. برای تهیه دوغاب نیاز است سیمان ، آب و پودر سنگ را باهم مخلوط کرده و آب را مقداری بریزید تا ترکیبتان کمی حالت شلی پیدا کند. توجه داشته باشید اگر از پودر سنگ بیشتری استفاده کنید دوغاب غلیظ تر و در نهایت مستحکم تر میشود و برای استفاده سرامیک کف مناسب تر است.
توجه : اگر مایل نیستید خودتان دوغاب را آماده کنید میتوانید از دوغاب های آماده استفاده کنید .
انواع دوغاب :
میتوان از سیمان به عنوان قدیمی ترین دوغاب نام برد که به دو دسته ماسه ای و غیر ماسه ای تقسیم شده و در ادامه به توضیح و بررسی هریک خواهیم پرداخت.
معمولا از سیمان ماسه ای درمکان هایی که رطوبت بیشتری دارند مانند کاشی حمام و کاشی استخری استفاده شده که باعث جلوگیری از لغزش و ترک خوردگی می شود.
سیمان غیر ماسه ای نیز همانطور که از اسمش پیداست در ساختار آن از ماسه استفاده نمیشود و بیشتر برای دیوار ها استفاده میشود.
نوع دیگر دوغ آب، دوغاب اپوکسی میباشد که دوغ آب جدید و با دوام بوده و ویژگی منحصر به فرد آن ضد لک بودن و ضد رطوبت بودن و طول عمر بالای آن میباشد.
دوغاب دیگر دوغاب نانو یا واترپروف میباشد که در آن از تکنولوژی نانو استفاده شده و از این رو ذرات نانو مخلوط شده با سیمان ضد آب و ضد اسید بوده و در مقابل شستشو مقاوم خواهد بود.
مراحل دوغاب کاری کاشی و سرامیک (مرحله دوم پس از ساخت دوغاب):
ابزار لازم جهت دوغاب کاری:
- دوغاب
- دستکش
- مسواک بلا استفاده
- کمچه
- سطل دوغاب
- اسفنج
نحوه استفاده از دوغاب:
مرحله اول:
ابتدا در نظر داشته باشید حداقل یک روز از زمان نصب کاشی گذشته باشد و سپس شروع به ساخت دوغاب و استفاده از آن کنید. در ابتدا به آرامی با اسفنج نرم جدار کاشی یا سرامیک ها را تمیز کرده و در آخر با کمک یک مسواک جداره ها را پاک کنید.
مرحله دوم:
مقداری از دوغابی که تهیه کردید بردارید و با کمی شتاب به کاشی یا سرامیک پرتاب کرده و با حرکت کمچه آن را لای جدار کاشی یا سرامیک ها قرار دهید. در آخر مطمئن شوید که همه جداره ها را با دوغاب پر کرده باشید.
مرحله سوم:
بعد از پخش کردن دوغاب یک ربع تا یک ساعت صبر کنید تا دوغاب حالت سفت به خودش بگیرد و سپس با اسفنج مابقی دوغاب های سرامیک یا کاشی را پاک کنید. و پس از گذشت یک روز کامل اگر هنوز برخی جدار ها بدون دوغاب هستند آنها را مجدد پر کنید.
دلیل خراب شدن دوغاب و زمان ترمیم دوغاب :
معمولا بعد از مدتی، دوغاب بین کاشی و سرامیک از بین میرود و دلیل اصلی آن نم و نشتی ساختمان یا رطوبت است و نیاز است دوباره آن را ترمیم کنیم.
یکی از دلایل خراب شدن و ترک خوردن دوغاب استفاده از مواد نامرغوب برای ساخت دوغاب است. معمولا در نظر داشته باشید موادی را که برای ساخت دوغاب استفاده میکنید بسیار مهم بوده و اگر در تهیه دوغاب خود از خاک سنگ سفید استفاده کنید امکان ندارد دوغاب شما ترک بخورد یا بشکند.
دلیل دیگر کاهش طول عمر دوغاب این است که معمولا بعد از مدتی به علت رطوبت بالا حمام و دستشویی تغییر رنگ داده و خاصیت ضد آب و چسبندگی خود را از دست میدهد و نیاز است ترمیم شود.
در انتها ما در این محتوا سعی کردیم شما را با دوغاب و انواع آن و همچنین نحوه استفاده از آن در کاشی و سرامیک آشنا کنیم و امیدوارم توضیحات فوق برایتان مفید بوده باشد شما تجربه استفاده از دوغاب را دارید؟ خوشحال میشویم نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
هیچ نظری وجود ندارد