بررسی سهام کاشی و سرامیک در بورس
بررسی سهام کاشی در ایران
سهام کاشی و سرامیک ایران در بورس حدودا 2% از کل بازار سرمایه است که نشان از کوچک بودن این سهام در بورس اوراق بهاداردارد. از نمادهای مطرح این گروه می توان کحافظ، کساوه، کسعدی، کلوند وکپارس را نام برد.بالاترین درصد معاملات در گروه کاشی و سرامیک بورس را کاشی حافظ ، کاشی سعدی و الوند دارند. کحافظ با حدود 1500 میلیون برگه سهام ، بزرگترین نماد گروه بورسی کاشی و سرامیک است.
بازار صنعت کاشی و سرامیک در ایران
صنعت کاشی و سرامیک ایران در سال 1339 فعالیت خود را آغاز کرده است. این صنعت رابطه مستقیمی باساختمان سازی دارد. پیشرفت در ساختمان سازی باعث افزایش تقاضای تولید کاشی و سرامیک می شود. رشد اقتصادی از عواملی است که باعث رونق گرفتن صنعت ساختمان سازی می شود.
البته رشد صادرات کاشی و سرامیک مخصوصا صادرات به کشورهای همسایه مانند عراق نیز می تواند در این امر موثر واقع شود.کارخانجات کاشی حافظ با صادرات محصولات خود به کشورهایی نظیر عراق، افغانستان، باژیک و کنیا نماینده ی شایسته ای در سطح بین المللی برای ایران می باشد.
مشکلات صنعت کاشی و سرامیک
از مشکلات صنعت و سهام کاشی و سرامیک ایران در حال حاضر می توان به نوسانات نرخ ارز و تامین نشدن مواد اولیه اشاره کرد که دلیل این مشکلات تحریم های اقتصادی است که به کشور تحمیل شده است. در ادامه با سه شرکت فعال در بورس در صنعت کاشی و سرامیک آشنا می شویم.
کارخانجات کاشی و سرامیک حافظ
شرکت کاشی و سرامیک حافظ یکی از معتبرترین برندهای داخلی صنعت کاشی و سرامیک است. این شرکت فعالیت خود را از سال 1355 آغاز کرد و در سال 1373 در بورس پذیرفته شد.
از مهمترین عوامل رشد تولید در کاشی حاقظ ، به روز رسانی ماشین آلات صنعتی و بکارگیری نیروی انسانی متخصص طی چندین مرحله می باشد. بهتر است بدانیم که این شرکت اولین تولیدکننده سرامیک پرسلان 100*100 ، سرامیک نانو و پولیشی در ایران است. به طور کلی کارخانجات کاشی حافظ از برترین تولیدکننده های انواع کاشی و سرامیک در سایزهای مختلف در ایران است. شرکت کاشی حافظ در سال 1400 بیشترین درصد بازدهی سهم بورسی را در میان رقبا از آن خود کرده است.
بررسی سهام سایر کارخانجات کاشی
1.کارخانجات کاشی و سرامیک سینا
این شرکت زیرنظر بنیاد مستضعفان اداره می شود واز برنهای معتبر داخلی به شمار می رود.نماد این شرکت در بورس کساوه می باشد.این شرکت از سال 1374 تاسیس شده است و همچنین مالک نیمی از کاشی پارس نیز می باشد.
2.کارخانجات کاشی و سرامیک سعدی
شرکت کاشی و سرامیک سعدی در سال 1339 در شهر ری افتتاح گردید.این شرکت بعد از کاشی حافظ پرمعامله ترین سهام بورسی را در گروه کاشی و سرامیک دارد.نماد بورسی این شرکت کسعدی است.
فعالیت شرکت های حاضر در بورس صنعت کاشی و سرامیک
سهام کاشی ایران به شاخص کل بورس وابستگی بسیار کمی دارد. این امر سبب شده است که با وجود ریزشی بودن اکثر سهام ها در بورس، روند سهام گروه کاشی و سرامیک تقریبا ثابت و مثبت باشد.
شرکت های تولیدکننده کاشی و سرامیک در سال 1399 با تولید نزدیک به 30 میلیون مترمربع کاشی و سرامیک نسبت به سال 98 رشدی 6 درصدی را تجربه کردند. البته تحقیقات نشان می دهد که تولید کاشی و سرامیک در نیمه اول سال 1400 نسبت به مدت مشابه در سال قبل نیز 8 درصد پیشرفت داشته است.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با سهام کاشی حافظ وارد لینک فوق شوید!
هیچ نظری وجود ندارد