نکات مهم قبل از خرید کاشی آشپزخانه
خرید کاشی آشپزخانه مناسب
بی شک انتخاب اصولی کاشی مناسب آشپزخانه و خرید کاشی آشپزخانه مناسب تاثیر زیادی در زیبایی منزل دارد خصوصا در آشپزخانه های امروزی که اکثرا به سالن پذیرایی متصل اند. محیط آشپزخانه تقریبا در تمام طول روز در معرض آلودگی، حرارت، ساییدگی و از این قبیل خطراتی که سبب خرابی کاشی می شود قرار دارد. پس بهتر است در انتخاب کاشی مناسب برای آشپزخانه، علاوه بر توجه به زیبایی و هماهنگی با دکوراسیون منزل، باید مسائلی مانند دوام و جنس کاشی را نیز در نظر گرفت.
کاشی بین کابینتی یکی از انواع کاشی استفاده شده در آشپزخانه است که در صورت تمایل ما، می تواند متفاوت از کاشی دیواری آشپزخانه انتخاب شود. البته باید تناسب رنگی بین کاشی دیواری و بین کابینتی را رعایت کنید. کاشی بین کابینتی بیشتر جنبه تزئینی دارد و در مکانهایی مانند دیوار پشت سینک، کانتر و اجاق گاز استفاده می شود.
از انواع کاشی بین کابینتی که در کاشی های آشپزخانه استفاده می شود می توان به کاشی های بین کابینتی چوبی، پلگسی، شیشه ای، کامپوزیتی ،آلومینیومی و کاشی های تهیه شده از سنگ و آجر نام برد.
بهتر است قبل از خرید کاشی آشپزخانه مناسب این نوع کاشی نکات زیر را بدانید و در خرید خود، به آنها توجه کنید.
بررسی نکات مهم در خرید کاشی آشپزخانه
نکته اول : جنس کاشی
هنگام انتخاب کاشی برای آشپزخانه، کاشی با مقاومت بسیار بالا انتخاب نمی شود. به طور کلی در انتخاب کاشی دیواری مقاومت بالا خیلی موردتوجه نیست زیرا این کاشی ها قرار نیست مانند کاشی و سرامیک کف وزن زیادی را تحمل کنند.
نکاتی که در انتخاب جنس کاشی قبل از خرید کاشی آشپزخانه بهتر است به آن توجه کنیم چیست ؟
بهتر است این کاشی ها ضد حریق باشند، مخصوصا کاشی های اطراف اجاق گاز و سماور که به حرارت نزدیکترند. مورد مهم دیگر با توجه به قرارگیری مداوم کاشی در معرض آب و مواد شوینده، پایین بودن قدرت جذب رطوبت این کاشی هاست.
کاشی های آشپزخانه معمولا هر روز توسط چربی وموادغذایی، آلوده می شوند. اگر جنس کاشی به گونه ای باشد که تمیز کردن آنها کار دشواری باشد، در انتخاب کاشی اشتباه کردیم.
هرچه کاشی براق تر باشد آلودگی را کمتر به خود جذب می کند و آسان تر تمیز می شود. براق بودن کاشی علاوه برجذب آلودگی کمتر، در زیباتر و بزرگتر نشان دادن محیط هم موثر است.
توجه داشته باشید که بهتر است هر روز کاشیها را تمیز کنید زیرا باقی ماندن آلودگی روی سطوح کاشی، علاوه بر کدر شدن سطح کاشی، عمر آن را هم کم می کند.
نکته دوم : رنگ و طرح کاشی
طرح های استفاده شده در کاشیهای آشپزخانه زیاد و متنوع هستند. کاشی گلدار، کاشی ساده و کاشی های مدرن از معروف ترین طرح ها بوده که شما براساس سلیقه شخصی، می توانید رنگ و طرح کاشی خود را انتخاب کنید.
البته نکاتی هست که می تواند در این انتخاب به شما کمک کند. به طور مثال اگر در دکوراسیون منزل خود از سبک مینیمال استفاده می کنید، بهتر است از کاشی های ساده با رنگ های ملیح استفاده کنید.
معمولا رنگ و طرح کاشیهای مورد استفاده در آشپزخانه، با توجه به رنگ و طرح کابینتها و لوازم آشپزخانه انتخاب می شود (پکیج هایی شامل سرامیک کف ،کاشی دیواری آشپزخانه، کاشی بین کابینتی در بازار موجود است که از رنگهای مکمل برای کاشی و سرامیکها استفاده کرده تا هارمونی محیط به خوبی رعایت شود).
اگر کابینتها ساده، با رنگ مات و بدون طرح باشند، برای برقراری توازن در دکوراسیون آشپزخانه و تکراری و کسالت بار نشدن محیط از کاشی های طرحدار با رنگهای تندتر استفاده می شود. البته اندازه محیط هم می تواند در تصمیم گیری شما موثر باشد.
توجه کنید بهتر است در محیط های کوچک از کاشی های رنگ روشن استفاده کنید زیرا رنگ تیره محیط را کوچکتر نشان می دهد.
نکته سوم : ابعاد مناسب برای کاشی آشپزخانه
امروزه کاشی و سرامیک در هر اندازه و شکلی قابل سفارش توسط مشتری است. از ابعاد استاندارد 60*30 ، 90*30 ، 20*20 ،120*60 و .. گرفته تا ابعاد مورد نظر شما و همچنین از اشکال مستطیل ، مربع و شش ضلعی تا شکل موردنظر شما.
البته باید در انتخاب ابعاد کاشی به یکسری نکات توجه کنید تا انتخاب درست تری داشته باشید. ابتدا باید مقدار کاشی موردنیاز را محاسبه کرده و اگر مساحت زیادی از آشپزخانه شما نیاز به کاشی دارد بهتر است از کاشی های ساده استفاده کنید. دلیل این امر این است که استفاده از کاشی های طرح دار در مساحت بالا، باعث شلوغ دیده شدن آشپزخانه می شود.
همچنین کاشی های سایز کوچک و چند ضلعی، محیط را کوچکتر و شلوغتر از آنچه هست نشان می دهد. پس برای آشپزخانه کوچک بهتر است از کاشی های ساده، مستطیل شکل و سایز بزرگ استفاده شود.
نکته چهارم : نحوه نصب کاشی آشپزخانه
طبیعی است که هرچه سایز کاشی کمتر باشد نصب آن سختتر است. پس کاشی ها، با سایز کوچک مانند کاشی بین کابینتی نیاز به دقت و مهارت بیشتری در نصب دارند (برخی از کاشی های بین کابینتی دارای چسب مخصوص برای نصب هستند).
در نصب کاشی های ساده و بزرگ، بندکشی پهن تر صورت گرفته تا کمی از یکنواختی کاشی کاسته شود. حتی گاهی در قسمت بندکشی این کاشی ها از کاشی های مینیاتوری کوچک هم استفاده می شود.
به طور کلی می توان به این نتیجه رسید که بهتر است در کاشی های طرح دار بندکشی نازک و ظریف انجام شود تا هماهنگی محیط حفظ گردد.
نکته پنجم : قیمت کاشی
قیمت کاشی به طور کلی به درجه کیفیت و نوع کاشی بستگی دارد. طبیعتا کاشی درجه یک قیمت بیشتری نسبت به کاشی درجه دو یا سه دارد.عواملی مانند مقاومت در مقابل ساییدگی، قدرت جذب رطوبت، ضخامت، طرح و براق بودن کیفیت کاشی را تعیین می کنند.
بهتر است از کاشی باکیفیت ونصاب حرفه ای استفاده کنیم. شاید هزینه بالاتری بپردازیم اما ریسک دوباره کاری و تعمیر و تعویض زودهنگام را از بین می بریم.
نکته ششم : خرید کاشی آشپزخانه از شرکت معتبر
یکی از مهمترین نکات در خرید کاشی و سرامیک شرکت فروشنده است. شرکتی که از متریال با کیفیت استفاده کند و سابقه روشنی در فروش محصولات و رضایت مشتری داشته باشد. میتوانید برای انتخاب و خرید کاشی آشپزخانه با کیفیت و قیمیت مناسب به کاشی حافظ اعتماد کنید!
هیچ نظری وجود ندارد