شرایط لازم برای رنگ کردن کاشی و سرامیک
چرا نیاز به رنگ کردن کاشی و سرامیک داریم
رنگ کردن کاشی و سرامیک علاوه بر کمک به طول عمر بیشتر کاشی و سرامیکها می تواند به عنوان روشی برای زیباتر کردن محیط نیز بکاررود. البته اگر نصب کاشی و سرامیک توسط فرد متخصص صورت بگیرد می تواند تا چندین دهه هم دوام داشته باشد. در طول این مقاله با نحوه رنگ زدن بر روی کاشی و سرامیک و مزایا و معایب آن آشنا می شوید.
مزایای رنگ کردن کاشی و سرامیک چیست؟
رنگ کردن کاشی و سرامیک دلایل متعددی دارد. یکی از این دلایل می تواند بازسازی خانه یا تغییر دکوراسیون آن باشد. گاهی این کار برای هماهنگ شدن رنگ کاشی و سرامیک با سایر لوازم منزل صورت میگیرد.
شاید برای شما سوال باشد که چرا به جای رنگ کردن آنها را تعویض نکنیم؟ پاسخ این است که تعویض کاشی و سرامیک ، علاوه بر زمان بر بودن، هزینه بالایی دارد و مقرون به صرفه نیست. از مزایای دیگر رنگ کردن مصالح سرامیکی می توان به افزایش عمر آنها، برطرف کردن خرابی های سطحی و از بین بردن رنگ پریدگی هم اشاره کرد.
معایب رنگ کردن کاشی و سرامیک چیست؟
اما باید بدانیم که با وجود تمام مزایای گفته شده این کار معایبی هم دارد. یکی از این معایب بزرگ این کار امکان جداشدن رنگ از سطح کاشی و سرامیک در صورت رعایت نکردن اصول رنگ کاری وانتخاب رنگ نامناسب است.
مورد دیگر این است که هنگام رنگ زدن بر روی کاشی و سرامیک خطوط بین آنها هم رنگ می شود. به اصطلاح تخصصی، دوغاب هم رنگ می گیرد. البته با روشهایی مثل چسب زدن و استفاده از قلم موی ریز می توان از این کار جلوگیری کرد که نیازمند دقت و زمان زیادی می باشد.
نحوه رنگ زدن کاشی و سرامیک به صورت اصولی
کاشی ها و سرامیک های نصب شده در منزل شامل سرامیک کف ، کاشی دیوار ، کاشی حمام و دسشویی، تماما قابل رنگ شدن هستند. اما باید باتوجه به خاصیت رنگ هر یک به نکاتی در این مورد توجه کرد. مثلا نقاطی از سرامیک کف که در راهروی اصلی قرار میگیرند، در معرض ساییدگی هستند و بهتر است رنگ نشوند.
همچنین برای نقاطی از حمام و دستشویی که در مواجهه مستقیم رطوبت قرار می گیرند باید از لایه های رنگ بیشتری استفاده شود. به طور کلی برای رنگ کردن کاشی و سرامیک باید از رنگهایی استفاده کرد که چسبندگی بالایی دارند و بر پایه آب نیستند. بهترین رنگ با این خواص انواع رنگ اپوکسی است ، که در ادامه بیشتر با آنها آشنا می شوید.
نکات تکمیلی رنگ زدن کاشی و سرامیک
1.قبل از هرکاری باید سطح کاشی و سرامیک را به خوبی با آب و مواد شوینده مناسب تمیز کنیم و اجازه دهیم چند ساعت کاملا خشک شود. در مرحله بعد سطوح را سنباده می زنیم. انقدر سطح را سنباده می کشیم تا براقیت آن از بین برود و به اصطلاح ،سطح ،دندانه پیدا کند تا بتواند به خوبی رنگ را جذب کند.
واضح است که سطوح براق به خوبی رنگ نمی گیرند.دقت شود که زاویه برخورد سنباده با سطح نباید به گونه ای باشد که به کاشی و سرامیک آسیبی برسد. پس از این کار مجددا سطوح را با آب و پارچه مناسب، تمیز میکنیم تا گرد و غبار ناشی از سنباده کشیدن از بین برود. سطح کاشی و سرامیک قبل از شروع فرایند رنگ کاری باید کاملا تمیز و خشک باشد.
2.بهتر است قبل از شروع رنگ اصلی از پرایمر رنگ استفاده کنید. این کار باعث کیفیت بهتر رنگ اصلی و سریعتر خشک شدن آن می شود. نهایتا می توان از دولایه پرایمر استفاده کرد که پس از لایه اول باید زمان برای خشک شدن آن داشته باشید. برای پرایمر زدن بهتر است از غلطک رنگ استفاده شود، البته می توان از قلم موی مناسب هم استفاده کرد. پس از یک روز از پرایمر زدن می توان، رنگ کاری اصلی را آغاز کرد.
3.حال می توانید به دلخواه و با توجه به جنس کاشی و سرامیک خود از چند لایه رنگ روی سطح کاشی و سرامیک استفاده کنید. رنگها باید سبک باشند و غلظت زیادی نداشته باشند تا به راحتی روی سطح پخش شوند.
بهتر است بعد از هر لایه رنگ یک شبانه روز صبر کنید تا رنگ کاملا خشک شود و بعد لایه بعدی رنگ را بزنید. اطراف کاشی و سرامیک را می توان با قلم موی مناسب دورگیری کرد. دقت شود که رنگها یکدست و هم سان روی تمام سطوح کشیده شود، و یک قسمت چند بار رنگ زده نشود.
4.اگر بخواهید از طراحی های مختلف مثلا در کاشی بین کابینتی استفاده کنید پس از مراحل رنگ کردن پایه ای می توان این کار را انجام داد. در نهایت پس از رنگ آمیزی و خشک شدن کامل رنگ، بهتر است سطح را به مدت چند روز با پوششی از پلی اوراتان بپوشانید تا از رطوبت، خراش و ساییدگی در امان باشد.
انجام درست و اصولی فرایند رنگ کردن کاشی و سرامیک نیازمند زمان و دقت کافی است. بهتر است از مواد و ابزار مرغوب و با کیفیت استفاده کنید تا از انجام دوباره این فرآیند جلوگیری شود. اگر زمان و دقت کافی ندارید، مسئولیت را به فرد متخصص این امر بسپارید و از هدر رفتن وقت و هزینه خود جلوگیری کنید.
انتخاب رنگ مناسب کاشی و سرامیک
همان طور که پیشتر اشاره کردیم، رنگی برای کاشی و سرامیک مناسب است که چسبندگی بالایی داشته باشد تا از جدا شدن رنگ از سطح جلوگیری کند. رنگهای بر پایه آب چسبندگی مناسب برای رنگ کردن سرامیک ندارند. برای این کار از رنگهای لاتکس یا انواع رنگ اپوکسی استفاده می شود.
رنگ اپوکسی یک جزئی : این رنگ نیاز به ترکیب با مواد دیگری ندارد و استفاده از آن آسان است. با استفاده از رنگ اپوکسی یک جزئی ،نیازی به استفاده از چند لایه رنگ نداریم و پس از یک بار استفاده، رنگ در معرض هوا به آسانی خشک می شود. اسپری این نوع رنگ نیز در بازار موجود است.
رنگ اپوکسی دو جزئی : این رنگ همانطور که از نامش پیداست از دو قسمت تشکیل شده است: رنگ و سخت کننده رنگ. سخت کننده رنگ مسئول کمک به خشک شدن زودهنگام رنگ است. استفاده از این رنگ رایجتر از اپوکسی یک جزئی است.
رنگ لاتکس : استفاده از رنگ لاتکس نیز مانند اپوکسی یک جزئی است و برای استفاده توسط قلم مو و یا غلطک نیاز به رقیق شدن ندارد و در صورت تمایل می توان این رنگ را با آب رقیق کرد.
هیچ نظری وجود ندارد