نگهداری از کاشی و سرامیک به صورت اصولی
آموزش اصولی نگهداری کاشی و سرامیک
در این مقاله قصد داریم نحوه نگهداری کاشی و سرامیک را به طور صحیح آموزش داده و نکاتی را بیان کنیم که هم طول عمر کاشی و سرامیک شما بالاتر رفته و هم تمیز و شفاف به نظر برسه. پس با ما همراه باشید!!
چطور از کاشی و سرامیک خود نگهداری کنیم؟
شاید یکی از مهم ترین سوالات خریداران پس از خرید و نصب کاشی و سرامیک خود این باشد که چطوری می توانیم با صرف هزینه و زمان کم از کاشی خود نگهداری کنیم.
قبل از هر چیز باید بدانیم که دوام و عمر کاشی و سرامیک تنها به کیفیت و نوع مصالح بهکاررفته در تولید و ساخت آن وابسته نیست. علاوه بر نصب کاشی به طور اصولی و صحیح، شیوه نگهداری از آن نیز حائز اهمیت است. هنگام تمیزکردن کاشی، باید از موادی استفاده کرد که خصوصیات فنی و زیبایی آن را توأمان حفظ کند.
بین انواع کاشی دیواری و کفپوشها، کاشی و سرامیک از بیشترین مقاومت و استحکام برخوردار هستند. این دو عنصر ساختمانی مهم در برابر مواد شوینده شیمیایی، تابش خورشید، تغییرات دمایی و حتی ضربههای ملایم و … مقاوم بوده و طول عمر و دوام بالایی دارند.
کاشی و سرامیک حافظ یکی از برترین برندهای محصولات ساختمانی است که محصولات آن از استحکام و دوام عالی برخوردار هستند، اما این موضوع نباید باعث شود که نکات مراقبتی و نگهداری از آنها را نادیده بگیرید.
همانطور که گفتیم طول عمر این مصالح به کیفیت آن بستگی ندارد، بلکه نحوه نگهداری از آن نقش بسزایی در حفظ کیفیت و دوام آن خواهد داشت.
همچنین در تمیزکردن سرامیک، باید در مورد نحوه نگهداری و محافظت از آن هنگام استفاده از انواع شویندهها یا جابهجایی و قرارگیری ابزارهای سنگین روی آن، نکات ایمنی را رعایت کرد. در این مقاله قصد داریم روش نگهداری از کاشی و نیز نکات مهم نگهداری از آن همچنین نحوه نصب کاشی و تعویض آن را به شما آموزش دهیم.
نکات مهم ناگفته در مورد مراقبت از کاشی و سرامیک
-
استفاده از مواد شوینده مخصوص کاشی و سرامیک
برای شستن کاشی و سرامیک، از مواد شوینده مخصوص و استاندارد استفاده کنید. از ریختن هرگونه مواد با غلظت اسیدی یا قلیایی بالا روی کاشی و سرامیک خودداری کنید. اگرچه این مواد به طور مستقیم روی ساختار و بافت این مصالح آسیب جدی وارد نمیکنند ولی ملات بندکشی بین کاشی یا سرامیک را دچار آسیب میکند.
نکته مهم: تنها ملاتهایی در مقابل خوردگی شیمیایی مقاوم هستند که از مواد اپوکسیEpoxy ساخته شدهاند.
-
نظافت و نگهداری روزانه کاشی
برای تمیزکردن کاشی، از مواد و ابزارهای زبر که باعث ساییدگی سطح آن میشوند، استفاده نکنید. بهویژه روی سرامیک و کاشیهای براق، اثرات خط افتادگی و خراش ناشی از این ابزار و مواد باقی میماند.
-
جلوگیری از آلودگی با شن و ماسه
برخی از آلودگیهای محیطی مانند گردوخاک و شن، موجب ساییدگی بیشازپیش کاشیها میشود. برای نگهداری سرامیک یا کاشی از چنین آلودگیهایی، از پادری استفاده کنید. با این کار، فرد قبل از ورود به ساختمان، کف کفشهای خود را از هرگونه آلودگی، تمیز و پاک خواهد کرد.
-
احتیاط و محافظت در برابر اثاث سنگین
سرامیک کف در مقابل شوکهای ملایم مقاوم هستند ولی سطح این کاشیها خاصیت ارتجاعی ندارند. ازاینرو باید از آنها در برابر افتادن و کشیدگی وسایل سنگین، خودداری کرد. در مکانهایی که احتمال افتادن اشیا بالاست، مثل اجاقگاز و سینک ظرفشویی، برای محافظت از آنها از کفپوشهای ارتجاعی استفاده کنید.
چند نکته مهم هنگام شستن و تمیز کردن کاشی و سرامیک
برای تمیز نگهداشتن کاشی و سرامیک مثل روز اول، باید از دانش فنی و آگاهی موردنیاز در مورد نگهداری از آنها را به دست آورید. اغلب نصابها و فروشندگان کاشی هنگام فروش و نصب کاشی، اطلاعات موردنیاز را در اختیار خریداران و صاحبان ساختمان قرار میدهند.
بعد از نصب کاشی، برای دوام و طول عمر هر چه بیشتر آن و همینطور برای تمیزکردن سرامیک، اقداماتی را انجام دهید که در ادامه به چند نکته مهم در مورد نگهداری از این ابزار اشاره میکنیم:
- کاشی و سرامیک را با استفاده از جاروی نرم تمیز کنید. با این کار از هرگونه خط و خش افتادگی روی آنها جلوگیری میکنید. سعی کنید جاروکشیدن را روزانه انجام دهید. این موضوع در مورد کاشی و سرامیکهایی که بافتهای ریزی دارند مانند کاشی بین کابینتی ، بسیار حائز اهمیت است. زیرا جاروکشیدن مرتب و مداوم روزانه، از آسیبدیدگی آنها در مقابل گردوخاک محافظت میکند.
- بهترین ابزار برای جمعآوری گرد و خاک از روی کاشیها، استفاده از جاروبرقی است. با استفاده از جاروبرقی میتوان، گردوخاک لابهلای درزها و فرورفتگیهای کاشی را جمعآوری کرد.
- باقیمانده خاک روی سرامیک و کاشی، با استفاده از یک تی پارچهای به راحتی پاک میشود.
- اگر کاشی و سرامیک، با مواد سختتر و سنگینتر از خاک کثیف و آلوده شده باشد، با استفاده از یک اسفنج و مواد شوینده مناسب و مخصوص، سطح آن را از آلودگی پاککرده، سپس آن را خشک کنید. این کار باعث درخشندگی و براق شدن هر چه بیشتر کاشی و سرامیک میشود.
- نوعی از تولیدات کاشی حافظ، کاشی بافتدار است. برای پاککردن این نوع کاشیها، لازم است که از پاککنندههای چندمنظوره استفاده کنید. به این صورت که شوینده موردنظر را روی زمین ریخته و بعد از 3 تا 5 دقیقه با استفاده از یک اسفنج آن را پاک کنید.
نکته : در صورت عدم دسترسی به شویندههای چندمنظوره، آب و صابون، جایگزین خوبی برای این مواد پاککننده هستند.
نحوه تعویض کاشی و سرامیک
به دلایل مختلفی ممکن است که سطح کاشی و سرامیک ترک بردارد یا بشکند. در چنین مواقعی اصلاً نگران نباشید زیرا شما هم فقط با یادگیری روش نصب، تعویض و جایگزینی بهسادگی میتوانید این کار را بدون کمکگرفتن از نصاب انجام دهید.
- ابتدا اطراف کاشی یا سرامیک شکسته را با استفاده از یک کاردک کوچک، خراش دهید. این کار را بهآرامی و بااحتیاط انجام دهید تا به سایر کاشی و سرامیکهای مجاور که سالم هستند، آسیبی وارد نشود. طبق ابعاد کاشی یا سرامیک، سوراخهای ریزی روی آن ایجاد کنید.
نکته : توجه داشته باشید عمق سوراخها نباید به حدی باشد که به کف مصالح آسیب وارد کند.
- سوراخها را با قلم و چکش مخصوص بنایی، به هم وصل کرده، با آرامش شروع به شکستن و خردکردن کاشی و سرامیک کنید.
- کاشی یا سرامیک شکسته را از بین سایر کاشی و سرامیکها خارج کنید.
- کاشی یا سرامیک جدید را با چسب مخصوص در محل کاشی شکسته گذاشته و آن را در جای خود محکم کنید.
- در نهایت، با استفاده از ملات بندکشی دور کاشی را، بندکشی کنید.
جمعبندی کلی
مراقبت از کاشی و سرامیک، باعث میشود که دوام و عمر آنها بیشتر شده و درخشندگی خود را برای همیشه حفظ کنند. سعی کنید بعد از نصب، به طور مداوم و روزانه با استفاده از یک جاروی نرم، آلودگی و گردوخاک روی آن را بگیرید.
برای شستن سطح کاشی و سرامیک، از مواد اسیدی و شیمیایی خطرناک استفاده نکنید. اگر کاشی و سرامیک، با آلودگیهای چسبناک و سخت، کثیف شده باشد با استفاده از مواد شوینده مخصوص یا پاککنندههای چندمنظوره، اقدام به تمیزکردن آن کنید.
هیچ نظری وجود ندارد